5 Kg Guatemala Huehuetenango SHB EP Kahvesi
0 Değerlendirme
Guatemala'nın verimli topraklarında yetişen eşsiz meyveli ve karamelimsi bir tada sahip mükemmel bir kahve. Dengeli asidite ve orta gövdesi ve yüksek aroma zenginliği ile eşsiz bir kahve keyfi sunar. %100 Arabica'dır.
5.607,40 TL
6.095,00 TL
Haftalık taze kavrulmuş kahvelerimizi Satın Alın! Tüm ekipmanlarda kullanabilirsiniz. Siparişiniz birkaç saat içinde isteğinize özel paketlenerek üstün bir tat ve aroma ile kapınıza 1 iş gününde gelir. Her Türlü Bilgi İçin Whatsapp'tan Bizlere Ulaşabilirsiniz.
Guatemala Huehuetenango SHB EP Çekirdek Kahvesi Hakkında Daha Fazla Bilgi
Guatemala'nın verimli topraklarında yetişen eşsiz meyveli ve karamelimsi bir tada sahip mükemmel bir kahve. Dengeli asidite ve orta gövdesi ve yüksek aroma zenginliği ile eşsiz bir kahve keyfi sunar. 100% Arabica'dır.
Guatemala Huehuetenango SHB EP Kahvesinin Tat Profili, Gövde ve Yükseklik Bilgileri
Tat Profili : | Çikolata ve Meyvemsi Aromaları |
Ana Özellik : | Filtre Kahve İçin İdeal |
Çeşitlilik : | %100 Arabica Çekirdeklerinden |
Yükseklik : | 1300 mt-2000 mt Arası Yükseklikte Yetişmektedir. |
Neden Guatemala Huehuetenango SHB EP Kahvesini Öneriyoruz?
Biraz tatlı ve aynı zamanda narenciye aroması barındırır.
Aroması baskın ve belirgindir.
Aroması baskın ve belirgindir.
Guatemala Huehuetenango SHB EP Çekirdek Kahvemizin Kavurma Derecesi ve Tat Profili
HUEHUETENANGO SHB Guatemala kahvesi klasik bir Guatemala çeşitidir. Mükemmel lezzeti ve baskın aroması ile bilinir. Orta gövde ve asiditesine sahip olan bu kahve, yüksek aroma zenginliği sunarak, çikolata, tatlı ve meyvemsi notaları hissettirir. Yeni sezon hasat ürünler tedarik edilmekte olup %100 Arabica'dır.
Kavrum: Kavurma, yeşil kahve çekirdeğinin aromasını ve lezzetini ortaya çıkaran bir ısıl işlemidir. Kavurma seviyesi, kahve çekirdeklerinin kavurma işleminden sonra ortaya çıkan renk, tat profili ve kahvenin genel karakteristik özelliklerini gösterir.
Asidite: Asidite temelde kulağa nasıl geliyorsa, düşük asitli kahvelere genellikle "pürüzsüz (smooth) " ve yüksek asitli kahvelere "parlak (bright)" denir.
Asidite, ağzın ön tarafına doğru hoş bir keskinlik, dilin ucunda uyuşma hissi veya damağın arkasında ve/veya dilin kenarlarının altında kuruluk olarak algılanan birincil bir kahve aromasıdır. Bir kahvenin kalitesini ifade eder veya tanımlamaya yardımcı olur.
Asidite, kahve profesyonelleri tarafından bir kahvenin tadını tanımlamak için kullanılan gövde, aroma, tatlılık, acılık ve ağızda kalan tat ile birlikte en önemli kahve özelliklerinden biridir. Asidite; ekşilik demek değil, kahvenin canlılığı demektir ve istenilen bir özelliktir. Kahvenin asit seviyesi (pH) ile ilgisi yoktur.
İçtiğiniz kahve ağzınızda çok bir tat, aroma bırakmadan su gibi akıp gidiyorsa bu düşük bir asidite demektir. İçtiğiniz kahvede keskin bir canlılık varsa (ekşilik değil) kahveniz güzel bir asiditeye sahip demektir.
Gövde: Kısaca kahvenin ağızda bıraktığı ağırlık ve yoğunluk hissidir. Kahvenin gövdesini belki kolayca farkedemezsiniz zira ağızda kahve ile, özellikle de dili damağa bastırarak ayırt edebileceğimiz bir ağırlık ve bir çeşit "sertlik/güç” hissidir. Bunu Süt ile suyu içtiğiniz zaman ki farkı örnek olarak düşünebilirsiniz. Tatlardan bağımsız olarak yudumun yoğunluğu, ağızda bıraktığı dolgunluğu düşünün.
Gövde: Kısaca kahvenin ağızda bıraktığı ağırlık ve yoğunluk hissidir. Kahvenin gövdesini belki kolayca farkedemezsiniz zira ağızda kahve ile, özellikle de dili damağa bastırarak ayırt edebileceğimiz bir ağırlık ve bir çeşit "sertlik/güç” hissidir. Bunu Süt ile suyu içtiğiniz zaman ki farkı örnek olarak düşünebilirsiniz. Tatlardan bağımsız olarak yudumun yoğunluğu, ağızda bıraktığı dolgunluğu düşünün.
Yetiştirilen Bölge
Huehuetenango, Guatemala'nın volkanik olmayan üç bölgesinden biridir ve aynı zamanda en yüksek ve en kurak bölgesidir ve bu da onu kahve üretimi için en iyilerden biri yapar. SHB (Strictly Hard Bean) kahvenin 1.350 metreden yüksek bir rakımda yetiştirildiğini belirtir.
Bu bölge nemli alt ekvator bölgesinde yer alır. Yılın 6 aylık iki belirgin bölümü vardır: kurak mevsim ve yağışlı mevsim. Uzun saatler güneş ışığı, uygun nem, mineraller açısından zengin zeminler ve volkanik yamaçları, dünyanın en değerli ve en seçkin çeşitlerinden biri olarak kabul edilen bu topraklardan gelen kahveyi yapan etkenlerdir. Kahve tarlalarının ortalama yüksekliği deniz seviyesinden 1300-2000 metre arasındadır.
Önerilen Demleme Yöntemi
Bu kahve evrensel olarak birden fazla demleme yöntemi için idealdir. En mükemmel tadı alabilmek için için Pour Over( V60, Chemex) yöntemleriyle demlenmesi önerilir. Aeropress'te yapılan demleme, çekirdeklerin lezzetini tamamen artıracak ve bu Guatemala kahvesinin tüm aromasını çıkararak keyifli bir kahve içimi sağlayacaktır. Ayrıca Espresso makinelerinde, French press'te iyi sonuçlar elde edilebilir. Bu kahvenin alternatif demleme yöntemlerinde geniş bir kullanım alanı vardır. Espresso ve özellikle filtre kahve demlemeleri için uygundur. Filtre kahve makineleri ve manuel demlemeler içinde uygundur. Espresso demleme içinde güzel sonuçlar verir. Diğer dünya kahveleri ve Türk kahvesi harmanı içinde tavsiye edilir.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
BENZER ÜRÜNLER
3.400,00 TL
4.554,00 TL
4.950,00 TL
4.554,00 TL
4.950,00 TL
4.000,00 TL
4.850,00 TL
5.245,00 TL
4.692,00 TL
5.100,00 TL
5.612,00 TL
6.100,00 TL
5.147,40 TL
5.595,00 TL
4.950,00 TL
5.395,00 TL