5 Kg Ethiopia Yirgacheffe Kahvesi
0 Değerlendirme
Yirgacheffe, Etiyopya'da yetiştirilen tüm kahvelerin en iyisi olarak kabul edilir, bu bölgeden gelen kahve dünyadaki en eşsiz kahvelerdir. Çiçeksi ve narenciye tatları ile birlikte orta asitlikte bir lezzet sunar. Bu üründeki kullandığımız çekirdek 100% Arabica'dır.
3.735,00 TL
Haftalık taze kavrulmuş kahvelerimizi Satın Alın! Tüm ekipmanlarda kullanabilirsiniz. Siparişiniz birkaç saat içinde isteğinize özel paketlenerek üstün bir tat ve aroma ile kapınıza 1 iş gününde gelir. Her Türlü Bilgi İçin Whatsapp'tan Bizlere Ulaşabilirsiniz.
Ethiopia Yirgacheffe Çekirdek Kahve Hakkında Daha Fazla Bilgi
Yirgacheffe, Etiyopya'da yetiştirilen tüm kahvelerin en iyisi olarak kabul edilir, bu bölgeden gelen kahve dünyadaki en eşsiz kahvelerdir. Çiçeksi ve narenciye tatları ile birlikte orta asitlikte bir lezzet sunar. %100 Arabica çekirdekleridir.
Tat Profili, Gövde ve Yükseklik Bilgileri
Tat Profili : | Floral ve Turunçgil Tatlar, Orman Meyveleri Aromaları |
Ana Özellik : | Yoğun Aromalı |
Çeşitlilik : | %100 Arabica Çekirdeklerinden |
Yükseklik : | 1700mt - 2200 mt yükseklikleri arasında yetişmektedir. |
Neden Bu Kahveyi Öneriyoruz?
- Aromatik, meyvemsi ve lezzetlidir.
- Her zaman güzel ve taze bir tada sahiptir. Bardağın son damlasına kadar zengin ve canlı kalır
- Damakta uzun süre lezzetini muhafaza eder.
- Yumuşak bir gövde ile yumuşak bir kahve içim keyfi sunar.
- Sert kahve aromalarından hoşlanmıyorsanız Yirgacheffe tam size göre olabilir.
Kahvemizin Kavurma Derecesi ve Tat Profili
Single- origin Etiyopya kahvesi yıkanmış bir kahvedir. Orta üzeri kavrumda yoğun kahve aromaları barındırır Gövdesi dolgun ve dengeli bir içim keyfi sunar. Narenciyeyi andıran tatlı, çiçek aromaları barındırır.
Kavrum: Kavurma, yeşil kahve çekirdeğinin aromasını ve lezzetini ortaya çıkaran bir ısıl işlemidir. Kavurma seviyesi, kahve çekirdeklerinin kavurma işleminden sonra ortaya çıkan renk, tat profili ve kahvenin genel karakteridtk özelliklerini gösterir.
Asidite: Asidite temelde kulağa nasıl geliyorsa, düşük asitli kahvelere genellikle "pürüzsüz (smooth) " ve yüksek asitli kahvelere "parlak (bright)" denir.
Asidite, ağzın ön tarafına doğru hoş bir keskinlik, dilin ucunda uyuşma hissi veya damağın arkasında ve/veya dilin kenarlarının altında kuruluk olarak algılanan birincil bir kahve aromasıdır. Bir kahvenin kalitesini ifade eder veya tanımlamaya yardımcı olur.
Asidite, kahve profesyonelleri tarafından bir kahvenin tadını tanımlamak için kullanılan gövde, aroma, tatlılık, acılık ve ağızda kalan tat ile birlikte en önemli kahve özelliklerinden biridir. Asidite; ekşilik demek değil, kahvenin canlılığı demektir ve istenilen bir özelliktir. Kahvenin asit seviyesi (pH) ile ilgisi yoktur.
İçtiğiniz kahve ağzınızda çok bir tat, aroma bırakmadan su gibi akıp gidiyorsa bu düşük bir asidite demektir. İçtiğiniz kahvede keskin bir canlılık varsa (ekşilik değil) kahveniz güzel bir asiditeye sahip demektir.
Gövde: Kısaca kahvenin ağızda bıraktığı ağırlık ve yoğunluk hissidir. Kahvenin gövdesini belki kolayca farkedemezsiniz zira ağızda kahve ile, özellikle de dili damağa bastırarak ayırt edebileceğimiz bir ağırlık ve bir çeşit "sertlik/güç” hissidir. Bunu Süt ile suyu içtiğiniz zaman ki farkı örnek olarak düşünebilirsiniz. Tatlardan bağımsız olarak yudumun yoğunluğu, ağızda bıraktığı dolgunluğu düşünün.
Yetiştirilen Bölge
Sidama bölgesinde bulunan Yirgacheffe, güney Etiyopya'da kahve çekirdeklerinin yetiştiği küçük bir bölgedir. Kahve meyveleri, kalın bitki örtüsü, sağlıklı toprağı ve yüksek rakımı sayesinde doğal olarak yetişir. Etiyopya, ılımlı yağışlı ve kurak mevsimlerle sıcak ve tropik bir iklim sağlar. İklim ideal olduğu için Yirgacheffe bitkileri tarım kimyasalları olmadan hasat edilir. Hasat süresi Ekim'den Aralık'a kadar devam eder. Yeşil ve organik bir kahve arıyorsanız Yirgacheffe her zaman mükemmel bir seçim olacaktır. Bugün Etiyopya, dünyanın en büyük beşinci kahve üreticisi ülkesidir ve Afrika'da en çok kahve yetiştiren ülkedir. Kahve tarlalarının ortalama yüksekliği deniz seviyesinden 1700-2200 mt
Sidama bölgesinde bulunan Yirgacheffe, güney Etiyopya'da kahve çekirdeklerinin yetiştiği küçük bir bölgedir. Kahve meyveleri, kalın bitki örtüsü, sağlıklı toprağı ve yüksek rakımı sayesinde doğal olarak yetişir. Etiyopya, ılımlı yağışlı ve kurak mevsimlerle sıcak ve tropik bir iklim sağlar. İklim ideal olduğu için Yirgacheffe bitkileri tarım kimyasalları olmadan hasat edilir. Hasat süresi Ekim'den Aralık'a kadar devam eder. Yeşil ve organik bir kahve arıyorsanız Yirgacheffe her zaman mükemmel bir seçim olacaktır. Bugün Etiyopya, dünyanın en büyük beşinci kahve üreticisi ülkesidir ve Afrika'da en çok kahve yetiştiren ülkedir. Kahve tarlalarının ortalama yüksekliği deniz seviyesinden 1700-2200 mt
Önerilen Demleme Yöntemi
Taze kavrulmuş ve öğütülmüş Yirgacheffe çekirdekleri, çekirdeğin tüm lezzetini deneyimlemenizi sağlar. Yirgacheffe kahvesini sıcak veya soğuk (cold brew) demlemelerde kullanabilirsiniz. Yirgacheffe kahvesi daha fazla yağın geçmesine izin verdiği için metal filtre ile demlemelerde daha iyi sonuç verir. Kağıt filtreler, aromalarının kahve telvesini süzme eğiliminde olabilir. Bu nedenle Yirgacheffe kahvesini demlemenin en iyi yolu drip kahve makineleri, pour over ve French press yöntemi olacaktır.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
BENZER ÜRÜNLER
2.450,00 TL
2.450,00 TL
2.450,00 TL
2.800,00 TL
2.885,00 TL
3.230,00 TL
3.055,00 TL
3.225,00 TL
3.395,00 TL