Kenya Top Aroma Kahvesi
0 Değerlendirme
Kenya kahvesi, cesur, canlı ve aromatik tatlar açısından fark yaratarak dünyadaki en değerli ve pahalı kahvelerinden biri olmustur. Kenya kahveleri, genel olarak yetiştiği bölgelere göre yumuşak, dengeli, tam gövdeli yumuşak, zengin ve güçlü bir tada sahiptir. 100% Arabica'dır.
230,00 TL
Haftalık taze kavrulmuş kahvelerimizi Satın Alın! Tüm ekipmanlarda kullanabilirsiniz. Siparişiniz birkaç saat içinde isteğinize özel paketlenerek üstün bir tat ve aroma ile kapınıza 1 iş gününde gelir. Her Türlü Bilgi İçin Whatsapp'tan Bizlere Ulaşabilirsiniz.
Kenya Top Aroma AA Çekirdek Kahve Hakkında Daha Fazla Bilgi
Kenya kahvesi, cesur, canlı ve aromatik tatlar açısından fark yaratarak dünyadaki en değerli ve pahalı kahvelerinden biri olmustur. Kenya kahveleri, genel olarak yetiştiği bölgelere göre yumuşak, dengeli, tam gövdeli yumuşak, zengin ve güçlü bir tada sahiptir. 100% Arabica'dır.
Kenya Top Aroma AA Çekirdek Kahvesinin Tat Profili, Gövde ve Yükseklik Bilgileri
Tat Profili : | Meyveli ve Meyvemsi Aromalar |
Ana Özellik : | Meyvemsi |
Çeşitlilik : | %100 Arabica Çekirdeklerinden |
Yükseklik : | 1600 mt - 2100 mt yükseklikleri arasında yetişmektedir. |
Neden Kenya Top Aroma AA Çekirdek Kahvesini Öneriyoruz?
- Çekirdeklerin kavrumunu optimum/medium seviyede titizlikle yapıyoruz. Buda Kenya kahvemizin doğal, yoğun ve meyvemsi aromalarını demleme ekipmanınızdan en iyi şekilde egzantre edilmesine olanak sağlıyor.
- Kenya kahvesi, zengin meyve alt tonları ile orta asitli kahve içim keyfi sunar.
- Damakta uzun süre lezzetini muhafaza eder.
- Yoğun, aromatik, karamelimsi ve çok lezzetlidir.
- Meyve aroması baskın, içerken keyif alacağınız bir kahvedir.
Kahvemizin Kavurma Derecesi ve Tat Profili
Kenya'nın yüksek tepeleri, dolgun gövdeli, zengin, güçlü, aroması yoğun ve hoş bir asitliğe sahip kahve çekirdekleri üretir. Kokulu aroma ayrıca narenciye ve meyve tonlarına sahip şarapsı bir bitiş/tat ile floral tat notalarına sahiptir.Kenya AA çekirdekleri hafif gövdeleri, ağızda bıraktığı parlak his ve yoğun çiçek tadıyla tanınır.
Kavrum: Kavurma, yeşil kahve çekirdeğinin aromasını ve lezzetini ortaya çıkaran bir ısıl işlemidir. Kavurma seviyesi, kahve çekirdeklerinin kavurma işleminden sonra ortaya çıkan renk, tat profili ve kahvenin genel karakteridtk özelliklerini gösterir.
Asidite: Asidite temelde kulağa nasıl geliyorsa, düşük asitli kahvelere genellikle "pürüzsüz (smooth) " ve yüksek asitli kahvelere "parlak (bright)" denir.
Asidite, ağzın ön tarafına doğru hoş bir keskinlik, dilin ucunda uyuşma hissi veya damağın arkasında ve/veya dilin kenarlarının altında kuruluk olarak algılanan birincil bir kahve aromasıdır. Bir kahvenin kalitesini ifade eder veya tanımlamaya yardımcı olur.
Asidite, kahve profesyonelleri tarafından bir kahvenin tadını tanımlamak için kullanılan gövde, aroma, tatlılık, acılık ve ağızda kalan tat ile birlikte en önemli kahve özelliklerinden biridir. Asidite; ekşilik demek değil, kahvenin canlılığı demektir ve istenilen bir özelliktir. Kahvenin asit seviyesi (pH) ile ilgisi yoktur.
İçtiğiniz kahve ağzınızda çok bir tat, aroma bırakmadan su gibi akıp gidiyorsa bu düşük bir asidite demektir. İçtiğiniz kahvede keskin bir canlılık varsa (ekşilik değil) kahveniz güzel bir asiditeye sahip demektir.
Gövde: Kısaca kahvenin ağızda bıraktığı ağırlık ve yoğunluk hissidir. Kahvenin gövdesini belki kolayca farkedemezsiniz zira ağızda kahve ile, özellikle de dili damağa bastırarak ayırt edebileceğimiz bir ağırlık ve bir çeşit "sertlik/güç” hissidir. Bunu Süt ile suyu içtiğiniz zaman ki farkı örnek olarak düşünebilirsiniz. Tatlardan bağımsız olarak yudumun yoğunluğu, ağızda bıraktığı dolgunluğu düşünün.
Yetiştirilen Bölge
Deniz seviyesinden 1,600 - 2,100 mt yükseklikte yetişen Kenya AA, dünyanın en iyi kahve çekirdeklerinden biri olarak kabul edilir. Bu yükseklikte yetişen çekirdekler, daha düşük rakımlarda yetişen kahve meyvelerine kıyasen yavaş büyümekte ve olgunlaşmaktadır. Bu sayede meyvelerin mineral ve besin alımı daha fazla artarken daha dolgun ve lezzetli kahve aroması çıkmasına olanak sağlıyor. Kenya AA genellikle dünyanın en iyi kahve çekirdeklerinden biri olarak kabul edilir.
Yetiştirme koşulları, işleme ve derecelendirme gibi çeşitli faktörlerin tümü, bu nitelikli çekirdeklerin doğal kalitesine katkıda bulunur.
Kahve çekirdeklerinin yüzyıllar önce komşusu Etiyopya'da keşfedilmesine rağmen, Kenya'da kahve üretimi ancak 20. yüzyılın başında başladı. O zamandan beri Kenya, dünyanın en büyük 21. kahve üreticisi olmaya devam etti. Sektör, her yıl 51 milyon kilogramdan fazla kahve üretiyor ve 6 milyondan fazla kişiyi istihdam ediyor.
Kenya kahvesinin çoğu kuzeyde Kenya Dağı ile güneybatıda Nairobi şehri arasındaki yüksek bölgelerde yetiştirilir. Bu bölgedeki verimli volkanik toprak, kahve ağaçları yetiştirmek için idealdir. Buna ek olarak, 1.700 metrelik yüksek rakımı, ılık iklim ve doygun yağış miktarı, ideal büyüme koşullarına katkıda bulunan faktörlerdir. Kenya AA, belirli bir kahve türü veya yetiştirilen bölgenin kodlaması değildir. AA, Kenya kahve derecelendirme sisteminin en üst seviyesidir. Kahve çekirdekleri henüz yeşilken sınıflandırılır ve toplam sekiz çeşit kahve sınıfı vardır. AA çekirdekleri mevcutların içinde en iyisidir.
Önerilen Demleme Yöntemi
Filtre kahve demlemeleri için uygundur. Kenya kahve çekirdekleri oldukça asidik olduğundan, kullanılacak en iyi demleme yöntemi, kahvenizi asitle boğmadan tüm nüanslı tatları tamamen çıkaran demleme yöntemleridir. Kenya kahvesini evde yapmak istiyorsanız French press, Aeropress veya cold brew kullanabilirsiniz.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
BENZER ÜRÜNLER
210,00 TL
215,00 TL
205,00 TL
195,00 TL
481,92 TL
502,00 TL
225,00 TL
245,00 TL
209,00 TL
195,00 TL
160,00 TL