1 Kg Türk Kahvesi Koyu Kavrulmuş
0 Değerlendirme
Yöresel türk kahvemiz, özenle seçilmiş arabica çekirdeklerinden blend yapılarak eşsiz kokusu ve aroması ıle kahve severler için hazırlanmıştır.
550,00 TL
Haftalık taze kavrulmuş kahvelerimizi Satın Alın! Tüm ekipmanlarda kullanabilirsiniz. Siparişiniz birkaç saat içinde isteğinize özel paketlenerek üstün bir tat ve aroma ile kapınıza 1 iş gününde gelir. Her Türlü Bilgi İçin Whatsapp'tan Bizlere Ulaşabilirsiniz.
Klasik Türk Kahvesi - Koyu Kavrulmuş - Bol Köpüklü
Klasik Türk Kahvesi - Koyu Kavrulmuş - Aromalı Köpüklü
Yöresel türk kahvemiz, özenle seçilmiş en kaliteli arabica çekirdeklerinden blend yapılarak eşsiz kokusu ve aroması ile kahve severler için hazırlanmıştır.
Neden bu kahveyi öneriyoruz?
- 100% Arabica Çekirdeklerinden harmanlanmış Aromalı ve Bol Köpüklüdür
- Yumuşak ve kadifemsi köpüğü sayesinde damağınızda uzun süre kalıcı tatlar bırakır.
- Firmamız geleneksel türk kahvemizi sadece yurt içi piyasasında değil, dünya ülkelerinde de tanıtılmasını misyon edinmiştir Ürünlerimiz yurt dışı ülkelerinde de büyük ilgi görmektedir.
Kahvenin Tarihçesi
Geleneksel Türk Kahvesi, Osmanlı türkleri tarafından keşfedilen kahve demleme ve metodunun adıdır. Özel bir tadı, köpüğü, kokusu, pişirilişi, ikramı, muhabbeti ve hatırı.. kısacası, kendine özgü bir kimliği vardır.
Önceleri Arap Yarımadası’nda kahve meyvesinin kaynatılması ile elde edilen içecek, bu yepyeni hazırlama ve pişirme metoduyla gerçek kahve lezzetine ve eşsiz aromasına kavuşmuştur. Kahve ile Türkler sayesinde tanışan Avrupa; uzun yıllar kahveyi, Türk kahvesi olarak bu yöntemle hazırlayıp tüketmiştir.
1543 yılında Yemen Valisi Özdemir Paşa, lezzetine hayran kaldığı kahveyi İstanbul’a getirdi.
Türkler tarafından bulunan yepyeni hazırlama metodu sayesinde kahve, güğüm ve cezvelerde pişirilerek Türk Kahvesi adını aldı.
İlk olarak 1554 yılında Tahtakale’de açılan ve tüm şehre hızla yayılan kahvehaneler sayesinde halk kahveyle tanıştı. Günün her saati kitap ve güzel yazıların okunduğu, satranç ve tavlanın oynandığı, şiir ve edebiyat sohbetlerinin yapıldığı kahvehaneler ve kahve kültürü dönemin sosyal hayatına damgasını vurdu.
Saray mutfağında ve evlerde yerini alan kahve, çok miktarda tüketilmeye başlandı. Çiğ kahve çekirdekleri tavalarda kavrulduktan sonra dibeklerde dövülerek cezvelerde pişirilmek suretiyle içiliyor ve en itibarlı dostlara büyük bir özenle ikram ediliyordu.
Kısa sürede, gerek İstanbul’a yolu düşen tüccarlar ve seyyahlar gerekse Osmanlı elçileri sayesinde Türk Kahvesinin lezzeti ve ünü önce Avrupa’yı oradan da tüm dünyayı sardı.
Klasik Türk Kahvesi seçeneği ile kahvesinde farklı lezzetler arayanları da düşündük!
Cezvede 1 kişilik bol köpüklü Türk kahvesi hazırlamak için
- Bakır cezvenize 2 çay kaşığı kadar MEIA Türk kahvesi ekleyin.
- Arzu ettiğiniz kadar şeker ekleyin.
- 1 fincan soğuk içme suyu ilave edin.
- Cezvenizi 1 dakika boyunca kadar iyice karıştırın.
- Kısık ateşte köpük oluşmaya başlayıncaya kadar pişirmeye bırakın.
- Oluşan köpükleri fincana çay kaşığı yardımıyla alabilirsiniz.
- Kahveniz kaynama noktasına gelmeden hemen önce fincanlara servis edebilirsiniz.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
BENZER ÜRÜNLER
285,00 TL
285,00 TL
550,00 TL
2.000,00 TL
2.650,00 TL
150,00 TL
150,00 TL