Türk Kahvesi Nasıl Hazırlanır?
Bir fincan kahvenin 40 yıllık hatırı vardır sözü Türk kahvesi ile özdeşleşmiştir. Türk kahvesinin Osmanlı'ya ilk gelişi Yemen Valisi Özdemir Paşa vasıtasıyla Sultan Süleyman'a Yemen'den getirmesiyle başlar. Sonra başta Tahtakale olmak üzere diğer açılan kahvehaneler ile halka yayılır.
İyi Bir Türk Kahvesi Yapmak İçin Neler gerekli?
- Cezve
- Su
- Fincan
- Öğütücü/Değirmen
- Kahve
- Kaşık
1. Adım: Kahvenizi öğütün
Bir kişi için 8gr. kahveye 80ml. Suyu yavaşça cevzenin içine boşaltın
2. Adım: Karıştırın
Kahvenin acılaşmasını engellemek için öncesinde kaşıkla karıştırmaya başlayın
3. Adım: Ocağa yerleştirin.
Cezveyi ocak üstüne yerleştirin. Demleme süresi 2-2.30 dakika olacak şekilde ocağınızı açın ve ayarlayın. Demleme sırasında karıştırma işlemi yapmayın.
4. Adım: Demlenme
Demlemenin sonlarına doğru ocağınızın altını iyice kısın. Kahvenizin köpüğü cezveden yükselmeye başlayınca dilerseniz kaşık ile köpüğü bardaklara boşaltınız.
5. Adım: Servis edin
Kahve köpüğünün formunu bozmadan yavaşça fincana dökün. Telvesinin tam çökmesi için ortalama 2 dakika bekleyin.
6. Adım: Tadını çıkarın
Keyifli içmeler...