Hario V60 Demleme Yöntemi
Gelişmiş ve çok yönlü olan Hario, demlemeyi mükemmelleştirmek isteyenler için zarif bir yöntemidir. Demleme sırasında tam kontrol arayanlar için idealdir. Buradaki mantık yavaş dökmektir. 280 gr'lık bir kupa için tüm demleme işlemi yaklaşık üç dakika sürer.
Neler gerekli?
- Hario V60
- Hario V60 Filtre
- Öğütücü/Değirmen
- 21 gr (3 yemek kaşığı) çekilmiş kahve
- Sıcak Su (yaklaşık 96° C)
- Tartı
- Kronometre
- Kupa Bardak
1. Adım: Filtreyi katlayın ve durulayın
Filtreyi koni şeklinde katlayın ve kağıt tadını ortadan kaldırmak ve için sıcak suyla durulayın. Durulama suyunu atın.
2. Adım: Ölçün ve öğütün
21 gram (yaklaşık 3 yemek kaşığı) kahveyi sofra tuzu kadar ince olacak şekilde öğütün ve demleme fıltresine ekleyin.
3. Adım: Su Ekleyin
Sıcak suyu (kaynamadan hemen önce veya yaklaşık 96 °C) döktüğünüzde zamanlayıcıyı başlatın ve 15 saniye içinde hazneyi sıcak su ile doyurun. Hazneyi kaplayacak kadar su kullanın. Kahve yatağı biraz yukarı kalkmalı ve köpürmelidir.
4. Adım: Sürekli Suyu Dökün
Yavaşça suyu dökün ve eşit bir ekstraksiyon için her 10-15 saniyede bir su ekleyin. Koyu noktaların üzerine dökün ve açık olanlardan kaçının. Tartı kullanıyorsanız 360 g'a ulaşana kadar dökmelisiniz.
5. Adım: Servis edin ve tadını çıkarın
3. dakikaya geldiğinizde, yaklaşık 280gr demlenmiş kahve içmelisiniz. Demliği çıkarın ve kahveyi ılık bir bardağa dökün. Keyifli içmeler