French Press Demleme Yöntemi
Hazırlanması kolay olan French Press çok tercih edilen kahve demleme yöntemidir. Klasik ve iyi tasarlanmış tasarımı, 1929'daki icadından bu yana pek değişmedi ve 4 dakikada kahve demlemek için ideal bir yöntem.
French Press Kahve İçin Neler Gerekli?
- 8 Bardaklık French Press
- Öğütücü
- 56 gr (8 yemek kaşığı) taze çekilmiş kahve
- Sıcak Su (yaklaşık 96° C)
- Tahta kaşık
- Tartı
- Kronometre
- Kahve Bardağı
1. Adım: French Press`inizi ısıtın
Boş French Press'inizi sıcak suyla durulayarak ısıtın. Böylelikle, en iyi ekstraksiyon için demleme sırasında sıcaklığın korunmasına yardımcı olacaksınız.
2. Adım: Ölçün ve öğütün
56 gr (yaklaşık 8 yemek kaşığı) kahveyi ölçün ve galeta unu kadar kaba öğütün.
3. Adım: Su Ekleyin
Artık French Press`iniz ısındığına göre, sıcak suyu boşaltın ve boş prese kahve ekleyin. Sıcak su eklediğiniz anda kronometreyi başlatın. Suyu tüm alanları doyuracak şekilde yarısına kadar doldurun, kuru nokta kalmadığından emin olun.
4. Adım: Karıştırın
1. dakikada üst tabakayı kırmak için tahta kaşık veya spatula kullanarak karıştırın. Yanlışlıkla camı kırmamak için metal değil ahşap kaşık kullanmayı tercih ediyoruz. İyice karıştırın.
5. Adım: Biraz daha su ekleyin
Şimdi, sonuna kadar suyla doldurun. Üst pressi takın ve aşağı bastırmadan kahvenin demlenmesine izin verin.
6. Adım: Pressleyin
4. dakikada presslemeye hazırsınız. Pressi sıkıca sonuna kadar itin.
7. Adım: Servis edin ve tadını çıkarın
Servis yapın. Fazla ekstraksiyonu önlemek için kahveyi hemen bir sürahiye dökün. Kahve telvede çok uzun süre kalırsa çekilmeye devam eder ve acılaşır. French Press'i temizlemek için, içine biraz su ekleyip karıştırarak çöp veya kutusuna boşaltabilirsiniz.