Espresso Kahve Nasıl Demlenir?
Harika bir espresso hazırlamak, ustalaşmak için biraz pratik gerektirebilir. Öğütme, oran ve zaman espressoyu hazırlaryan temel faktörlerdir ve büyük olasılıkla, bu yöntemi deneyimleyerek sizin için en ideal espresso shotu alabilmek için birkaç kez ayar yapanız gerekecektir.
Neler gerekli?
- Espresso Makinesi
- Öğütücü/Değirmen
- Tamper
- Tartı
- Kronometre
- Kaşık
- Portafiltre
1. Adım: Kahveyi öğütün ve dozlayın
Portafiltreyi çıkarın. Sepeti silerek temizleyin ve kurulayın. Ölçeği sıfırlayın ve yaklaşık 19,5 g kahveyi doğrudan portafiltrede pudra şekeri kıvamında öğütün. Yerleştirmek ve kahveyi parmağınızla eşit olarak dağıtmak için bir veya iki kez dokunun. Portafiltreyi, kahve geri itiyormuş gibi hissedene kadar sıkıştırın. Kahve yatağınızın düz olduğundan emin olun.
2. Adım: Makineyi hazırlayın
Her şeyin sıcak olduğundan emin olmak için grouphead boyunca suyu boşaltın, ardından portafilteri yerine kilitleyin.
3. Adım: Makinenizi Çalıştırın
Grouphead'i devreye alın ve zamanlayıcıyı başlatın. Portafilterin altına espresso bardağını yerleştirin ve demlemeyi başlatın. Tüm ekstraksiyon için yaklaşık 42 gr espresso demlemesi yaklaşık 23-28 saniye sürmelidir. Çok uzun sürerse veya çok yavaş çekiliyorsa, daha kaba bir öğütme deneyin. Çok hızlı demlenirse, daha ince bir öğütme deneyin.
4. Adım: Servis edin ve Tadını çıkarın
Keyifli içmeler...