Aeropress İle Demleme Nasıl Yapılır?

Aeropress İle Demleme Nasıl Yapılır?

Hafif ve taşınabilir AeroPress,  evde, kampta veya bir yolculukta nerede olursanız olun, tatlı, tam gövdeli bir fincan kahve hazırlarlayabilirsiniz.  Bu özel yöntem, dışarıdayken veya bir ölçeğiniz yoksa en iyisidir.

Aeropress Demleme İçin Neler gerekli?

  • AeroPress
  • AeroPress Filtresi
  • Öğütücü
  • 1 AeroPress Kaşığı (17 gr veya 2.5 yemek kaşığı) - kahve
  • Sıcak Su (yaklaşık 96° C)
  • AeroPress Kaşığı
  • Kronometre
  • Kahve Bardağı

1. Adım: Ölçün ve öğütün

17 gr kahve çekirdeğini ölçün ve öğütün. (Yuvarlak AeroPress kaşığı veya yaklaşık 2 yemek kaşığı) Kahveyi sofra tuzu kadar ince öğütün.

2. Adım: AeroPress'i hazırlayın

Filtreyi sepete yerleştirerek AeroPress'i demlemeye hazır hale getirin. Ardından, brewırınızı önceden ısıtın ve filtreyi sıcak suyla durulayın. Böylece, olası kağıt kokusunun kahveye geçmesini önlemiş olursunuz. Bardağınızı sıcak suyla ısıtın.

3. Adım: Kahvenizi Ekleyin

Bardağınızdaki durulama suyunu boşaltın. Sepeti demleme haznesinin altına yapıştırın ve bardağın üstüne yerleştirin. AeroPress ile birlikte gelen huniyi (veya kahve doldurucuyu) kahveyi boşaltmak için  kullanabilirsiniz. Ardından huniyi çıkarın.

4. Adım: Su Ekleyin

AeroPress`inize sıcak suyu (kaynamadan hemen sonra veya yaklaşık 96 °C) döktüğünüzde zamanlayıcıyı başlatın ve  10 saniye içinde hazneyi sıcak su ile doyurun. Tartı kullanıyorsanız No. 4 veya 220 g su dökün. Tüm kahvenin su ile doymuş olduğundan emin olarak hazneyi döndürün.

5. Adım: Pistonu yerleştirin ve bekleyin

4 numaraya ulaştığınızda, kahvenizi karıştırın ve pistonu demleme haznesine yerleştirin ve sızdırmayı önlemek  için pistonu hafifçe yukarı çekin.  

6. Adım: Karıştırın ve daldırın

75. saniyede pistonu çıkarın ve kahvenizi bir kaşık ile bir kez daha karıştırın. Pistonu tekrar takın ve sabit bir basınçla yavaşça aşağı doğru bastırın, tıslama sesi duyduğunuzda hemen durun. Tüm bu demleme işlemi iki dakikadan az sürmeli ve sonunda size yedi ila sekiz 200-230ml  kahve vermelidir.

7. Adım: Temizleyin ve keyfini çıkarın

AeroPress'in temizlenmesi kolaydır. Sepeti ve kahve telvesini çıkarın ve süzün. Kauçuk pistonu sıcak su ısıtıcısı suyla temizleyin ve bir sonraki demlemeye hazırsınız.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.